خواص درماني فوق العاده شيره انگور در طب سنتي

مقالات سبك زندگي سالم و طب سنتي

خواص درماني فوق العاده شيره انگور در طب سنتي

۷۴ بازديد

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان؛  در منابع طب سنتي ايراني، شيره انگور را دبس يا دوشاب مي نامند. طبيعت اين خوراكي، گرم و تر است و بيشتر افراد مي توانند از آن استفاده كنند. همچنين بعضي افراد با شيره شربت درست مي كنند كه روش بسيار خوبي است و طبع شربت نيز گرم است.

شيره نيز همانند خود انگور داراي مقاديري از ويتامين آ، ب و ث است و مصرف آن نيازهاي بدن را به اين ويتامين ها تأمين مي كند.
يكي از بهترين زمان هاي استفاده از شيره انگور فصول سرد سال است و به دليل خواص مفيدي كه اين ماده ي غذايي در درمان و تسكين بيماري هاي فصل سرما دارد، بهتر است جايي براي آن در برنامه ي غذايي تان باز كنيد.

از منظر طب سنتي، شيره انگور خصلت هاي زيادي دارد:

* مولد خون صالح (خون سالم و طبيعي و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومي بدن رنج مي بريد يا مبتلا به كم خوني هستيد مي توانيد شيره انگور را در برنامه غذايي خود بگنجانيد. با توجه به اينكه شيره انگور خونساز بوده و مقوي بدن است، افرادي كه ضعف عمومي دارند يا مبتلا به كم خوني هستند، مي توانند شيره انگور را همراه شيربرنج يا سمنو بخورند يا به صورت شربت، سركه شيره استفاده كنند.

* افزايش دهنده وزن بدن است. از ديگر فوايد اين خوراكي شيرين، افزايش حجم عضلات است. به همين دليل است كه تركيب شيره انگور و ارده كنجد را به كساني كه كارهاي سنگين انجام مي دهند يا ورزشكار هستند، توصيه مي كنند چراكه علاوه بر مقوي بودن، باعث افزايش حجم عضلات مي شود.

* يكي ديگر از خواص شيره انگور بازكنندگي گرفتگي هاست و از اين رو براي اينكه در مجاري كبد، انسداد ايجاد نشود، مي توان شيره انگور را همراه با سركه انگور مصرف كرد.

* يكي از خواص شيره انگور اثر ضدالتهابي و نرم كنندگي در ناحيه حلق است، به همين دليل افرادي كه به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق مي شوند و به دنبال آن سرفه مي كنند، توصيه مي شود كه از غرغره شيره انگور با آب استفاده كنند.

* درمان كننده ي صرع، كهير، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغري مفرط ، ضعف احشا و يرقان است.

* براي بيماري هاي طحال، افسردگي و غضب مفيد است.

* براي روان كردن ادرار نيز از آن استفاده مي شود.

طرز تهيه شيره انگور

* يكي ديگر از فوايد دوشاب، غليظ كردن شير مادر است، به همين دليل اگر شير مادري رقيق باشد، مي تواند در كنار بقيه درمان ها شيره انگور را مصرف كند.

* مصرف شيره در افرادي كه فشارخون دارند، منجر به افزايش فشارخون آن ها نمي شود اما به درمان و كاهش آن هم كمكي نمي كند.

احتياط كنيد

از آنجا كه شيره انگور داراي طبعي گرم است بنابراين خوردن زياد آن براي افرادي كه داراي طبع گرم و خشك هستند، توصيه نمي شود.
همچنين به علت مقادير بالاي قند موجود در آن، افراد ديابتي بايد از خوردن آن خودداري كنند.

ويژگي هاي شيره مرغوب

شيره مرغوب شيره اي است كه رنگ آن شفاف بوده و خاك آلود نباشد.

مصلح شيره انگور

مصلح دوشاب يا شيره انگور، تخم ريحان است.

روش تهيه شيره

معمولاً براي تهيه دوشاب، آب انگور شيرين و رسيده را گرفته، صاف كرده و تحت حرارت قرار مي دهند تا سه چهارم آب آن تبخير شود. سپس بر آن خاك رس مي زنند و مي گذارند تا جرم آن ته نشين شده و شيرين شود. تا زماني كه به آن خاك نزنند، شيره انگور به خوبي شيرين نمي شود و ناصاف خواهد بود.

روش تهيه سركه شيره

براي تهيه سركه شيره، بايد به ميزان يك دهم شيره انگوري كه داريد، به آن سركه انگور خانگي اضافه كنيد و براي 2 تا 3 دقيقه آن را بجوشانيد تا سركه و شيره به خوبي با هم مخلوط شوند. در هر بار مصرف هم بايد حدود 2-1 قاشق غذاخوري از اين تركيب را در يك ليوان آب حل كرد و نوشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.